Diskussion av format och dyl.

Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i lör jul 11, 2009 9:52 am

Hepp vänner. Vad tycker ni om formatet? Sitter här med bruten fot på Rhodos och har spånat ut det som står på forumet nu. Posta era kommentarer här, så kommer vi fram til något.

OBS! På onsdag den 15:e låses det slutgiltiga formatet på turneringen, så att vi kommer igång. Anmälningar kan dock göras redan nu.


Senast ändrad av SimonEBurgess den lör jul 11, 2009 4:37 pm, ändrad totalt 2 gånger
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i lör jul 11, 2009 4:06 pm

jag tycker att man ska skriva nån kort rad om varför ens arme ser ut som den gör,tillsammans med armelistan som man ska skicka in. Detta för att göra det roligare att möta armen, o lättare att bedömma komp.

Exempelvis:
"Min bloodangel arme är allihopa påväg att få black rage, därför finns det en större ansamling death company, och eftersom de heldre vill dö i närstrid har många squads utrustning för närstrid."

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i lör jul 11, 2009 4:09 pm

föresten, hur blir det med terräng?
Jag föredrar om det som standard , om det finns möjlighet, att en 3:e person placerar all terräng.

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i lör jul 11, 2009 4:23 pm

Båda låter vettigt! Ok, så man ska ha lite Lore om sin armé, och gärna förklara varför den ser ut som den gör, och terrängen ska sättas upp av oberoende 3:rd party. jag inför det medsamma
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i lör jul 11, 2009 4:32 pm

Yeeah! Den okände men snart ökände majsmannen är den första postern på forumet och får därför äran att äta så mycket han orkar.
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i sön jul 12, 2009 3:45 am

men jag äter bara majs av bästa kvalite

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i sön jul 12, 2009 11:00 am

åh, nej, mig lurar du inte! Majsmannen är en listig liten ploj du har: Majsmannen är "the green giant", vilket ysftar på att du kommer ha en väldig massa jättar med nör vi spelar!

Dont fool me, foll!
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i tis jul 14, 2009 10:54 pm

jag förstår inte riktigt följande:

Följande del ger poäng för hur mycket av motståndarens armé du utplånat relativt vad han utplånat av dig. Utplånade poäng beräknas så här:
Utplånad enhet - Full poäng
Enhet som flyr eller har flytt av bordet i slutet av spelet - Full poäng
Enhet reducerad under 50% av ursprungsantalet - halv poäng

Motståndaren har förlorat > 2x mer poäng än du +5
Motståndaren har förlorat > 1,5x men <= 2x mer än dig +4
Motståndaren har förlorat > 1x men <=1,5x mer än dig +3
Du har förlorat > 1x men <=1,5x mer än motståndaren +2
Du har förlorat > 1,5x men <=2x mer än motståndaren +1
Du har förlorat > 2x mer än motståndaren +0

Är det förluster av enheter?
Räknas inte bara killpoints vid annielation ?

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i tis jul 14, 2009 11:49 pm

Det stämmer. Om missionet är KILLPOINTS får du 10 päng om du har fått fler killpoints än din motståndare.

Men sedan finns det 5 poäng till att hämta. Om du dessutom har utplånat/fått att fly 2x mer poäng av motståndarens trupper än vad han har utplånat/fååt att fly av dina, får du fem ytterligare poäng.

Dessa 0-5 ytterligare poäng, förutom missionet, är vad denna del du undrar om handlar om.
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Walkovers

Inlägg  Håkan i tor jul 16, 2009 6:33 pm

Kommer walkovers ge 15 poäng omodifierat eller komp-modifierat?
Håkan
Håkan

Antal inlägg : 51
Registreringsdatum : 09-07-16
Ålder : 37
Ort : Lund, bitches!

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i tor jul 16, 2009 7:20 pm

Walkover ger kompmodifierat anser jag, men it's up for discussion.

Stackarn med 5 i komp kanske vill ge upp efter runda 4, men han ska ju ha något för att han har lidit i en och en halv timme Smile 15-0 i matchresultat före komp får man väl vara nöjd med ändå. det är ju det bästa man kan hoppas att få för omodifierad matchresultat på en match.
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i mån jul 20, 2009 10:59 am

En skumm situation som uppstod i matchen mot matz:

Ett transport fordon tankshockar och sprängs i glory or death, vad får den transporterade enheten göra?

Vi körde med att de inte fick göra något i movement (räkna dem som om de hade dissembarkat). Efter som fordonent var opentopped så fick de assaulta.

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i mån jul 20, 2009 11:38 am

En anna regelfråga: EN pinned enhet, behöver den ta morale test? Pinniung görs ju direkt efter man fått woundsm, och morale testas i slutet av phasen man sufrade >=025% cas.

Sedan hade ni en anna skum regelfråga Mats och Johan va?

Men den sprängda transporten i ens egen runda är by far the worst. Reglerna säger att den blir difficult terrain, modellerna ska placeras i den och ta ett pinning test. Men utöver det är det blankt... Det är helt klart skrivet för att det ska förstöras i MOTSTÅNDARENS tur.

Att de inte får gå efter explosionen av det åkande fordonet anser jag mig vara självklart, då de inte skulle få gå ens om de lastade av i en kontrollerad disembarkation, men får de assaulta när de satt i ett open topped?

Finns en del andra kluriga frågor som man kan hitta på: '
1. Vad händer om det sprängs INNAN det rört sig i sin egen tur?
2. Vad händer om de pinnas? Gäller pinningen för den här turen, eller för gubbarnas nästa tur?
3. Vad händer om det sprängs i shooting? Får gubbarna fortfarande shoota/springa? och givetvis assaulta, men det är samma fråga som originalfrågan.

Vad vi körde: Nej, de får inte röra sig. ja, de får skjuta och ja, de får assaulta genom difficult terrain eftersom de står mitt i den, och de satt i ett assaut vehicle, som Johan sa. Som tur var klarade de pinning testet, så den frågan salpp vi ta hänsyn till.

Om någon hitta något om detta, var god posta.

Sök Lassie, sök!


Senast ändrad av SimonEBurgess den mån jul 20, 2009 8:14 pm, ändrad totalt 1 gång
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  majsmannen i mån jul 20, 2009 12:01 pm

får de inte springa?
De får väll skjuta/springa om de dissembarkar,eller?

majsmannen

Antal inlägg : 83
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  SimonEBurgess i mån jul 20, 2009 8:13 pm

majsmannen skrev:får de inte springa?
De får väll skjuta/springa om de dissembarkar,eller?

du har rätt. så sades det.
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

Användarens profil http://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Diskussion av format och dyl. Empty Sv: Diskussion av format och dyl.

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet