40k 23C
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Turneringsformat

Gå ner

Turneringsformat Empty Turneringsformat

Inlägg  SimonEBurgess i lör jul 11, 2009 10:36 am

Edited 11.29 28 juli. Ändrade hur man räknar ut destroyed points igen.
Edited 1736 25 juli. Lade till halva värdet av tanks för immobilised till "destroyed" points
Edited 14.30 Lördag 18 juli. Lade till om terrängplacering under Missons

GENERELLT
Kompad Warhammer 40´000-turnering på 1000p. Alla möter alla en gång varpå total turneringspoöng sammanställs och de två bästa möts i en kompad final. Finalen åtföljs av ståt, skrän och lättklädda människor, och vinnaren får möjligheten att köra hem i Zoltans bättre begagnade Lexus! Turneringspoäng består av ett antal Matchpoäng och Målningspoäng.

Tillåtna armélistor följer SWEDISH FAQ för 5ed 40k, se http://www.svenska40k.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=245. Undantaget är att man köper fordon från sina armélistor som vanligt, och inte från Imperial Armour.

KOMPENSATION
Kompensation, eller komp, är en siffra som åtföjer varje armé som deltar i turneringen. Denna siffra är till för att få svaga arméer en chans att tävla mot starka, och att alla ska kunna känna att deras armé blir rolig att spela med. Man ska inte straffas för att man gjort en häftigt temad armé som kanske inte är superbra att spela med. Med detta sagt ska det sägas att det som bedöms är inte arméns styrka utan snarare rolighet.

Varje armé kommer att få en komp mellan 0 och 5, där 0 är supertråkig/stentuff att spela mot och 5 är jätterolig/svag. 2 är lite mindre rolig än medel, och 3 är lite roligare än medel. Differensen i komp mellan två arméer som möts kommer sedan att användas för att modifiera matchpoängen för den matchen. Kompdifferensen läggs helt enkelt på på respektive matchpoäng.
Exempel: Simon är som vi alla vet en downright bastard och har en Tau-armé med komp på 0. Johan är som alltid trevlig att ha att göra med, och har fått en rolighetskomp på 5 på sina rosa orker. Johan vinner matchen och den omodifierade matchpoängen blir 10 till Johan och 5 till Simon. Då Johan har 5 mer i komp än Simon blir hans slutgiltiga matchpoäng 10 + 5 = 15. Då Simon har 5 mindre i komp än Johan blir hans slutgiltiga matchpoäng 5 - 5 = 0.

Kompbedömning görs utav oss deltagare själva där din armélista innan turneringen kommer att bedömmas en gång per annan deltagare. Ett medel tas sedan och detta (avrundat till närmsta heltal) kommer att vara din armés komp. För att bedömma rolighetskomp rekommenderas förljande riktlinjer: http://sm40k.foreningenylva.org/komp.php?PHPSESSID=e828358bfad95ad5202f51742d015eb2
Observvera de generella riktlinjerna överst!
Imperial Guard's nya codex finns inte med där, så använd de generella riktlinjerna och sunt förnuft vid kompbedömning av IG.
Om du inte har någon som helst aning hur du ska bedömma en lista, ska du rapportera in en blank kompbedömning.

Matchpoäng
Din matchpoäng för varje match bedöms som följande:

Vunnet mission: +10 matchpoäng
Draw i misson: +5 matchpoäng
Förlorat mission: +0 matchpoäng

Följande del ger poäng för hur mycket av motståndarens armé du utplånat relativt vad han utplånat av dig. Utplånade poäng beräknas så här:
Utplånad enhet - Full poäng
Enhet som flyr eller har flytt av bordet i slutet av spelet - Full poäng
Enhet reducerad till 50% eller mindre av ursprungsantalet - halv poäng
Tank som har immobilised - halv poäng
Single model unit som reducerats till 50% av sina wounds eller mindre - Halv poäng

Motståndaren har förlorat > 2x mer poäng än du +5 matchpoäng
Motståndaren har förlorat > 1,5x men <= 2x mer än dig +4 matchpoäng
Motståndaren har förlorat > 1x men <=1,5x mer än dig +3 matchpoäng
Du har förlorat > 1x men <=1,5x mer än motståndaren +2 matchpoäng
Du har förlorat > 1,5x men <=2x mer än motståndaren +1 matchpoäng
Du har förlorat > 2x mer än motståndaren +0 matchpoäng

Ta sedan din omodifierade matchpoäng och lägg till 'din komp' - 'motståndarens komp'. Detta ger din slutgiltiga matchpoäng!
Observera att matchpoängen för en match alltid summeras till 15 då bådas matchpoäng läggs ihop. Det är fullt möjligt att få en negativ matchpoäng, respektive mer än 15 matchpoäng efter att komp har räknats med.

MISSIONS
Deployment och missions kommer att bestämmas som i regelboken för Warhammer 40'000. Det finns ett par ändringar från regelboken dock:

1.Headqurters (tror jag det heter) som är ökänt svårt att spela något annat än Draw. I detta mission ska Ett exra objective placeras ut utanför båda spelarnas deployment zone. Detta objective har endast någon betydelse vid en draw på originalmissionet, och om en spelare kontrollerar detta objective (precis som valigt, kan bara tas av troops, men contestas av alla) vid en draw blir han istället vinnaren.

2. Terräng sätts alltid upp av oberoende tredje part innan slaget börjar, om möjligt utan att personen vet vilka som ska mötas. Om inte tredje part finns att tillgå görs det enligt regelboken. En riktlinje är att ha ca 1/4 av ytan i terräng.

MÅLNING
Målningen bedöms, precis som komp, av spelarna själva. Innan varje match (obs, innan!) ska motståndarna bedömma varandras målning, på en skala mellan 0 och 15. 0 är en i princip helt omålad armé, och 15 är en riktigt riktigt snygg armé. Generella riktlinjer för skalan behövs inte, det viktiga är att du har samma personliga riktlinjer när du bedömmer olika motståndares arméer.
Efter att alla matcher spelats kommer ett medel för din målning att tas och detta (avrundat till närmsta heltal) kommer ge din målningspoäng i turneringen.

Observera att du kan höja din målningspoäng genom att måla under turneringens gång, då din målning bedöms inför varje match Wink Paint, maggots, Paiiiiint!

What You See Is What You Get
What You See Is What You Get, eller WYSIWYG gäller INTE på denna turnering. Det är alltså acceptabelt att ha en enhet som inte är vad den ser ut att vara, eller som inte har precis den utrustning som enheten ser ut att ha. Antalet modeller måste vara rätt. Storleken på modellen måste vara ungefär rätt.

Följande exempel är INTE tillåtet:
1. "Den här svarta plastplattan jag klippt ut från mingamla träningssko är en Landraider"
2. "Den här killen på en bike är egentligen 3 killar på bikes, men jag har bara en modell" 3.
3. "Jag spottar alltid på modellerna för att de ska likna riktiga Nurgle mer, och så fäster de bättre vid bordet"

Om det är jobbigt att din motståndare har saker som inte är WYSIWYG är det helt tillåtet att göra avdrag på hans målningsbedömning. Var bara konsekvent med hur du gör dina målningsbedömningar på olika arméer.

INRAPPORTERING AV MATCHRESULTAT
Efter varje officiell match ska ETT EXEMPLAR av följande ifyllda mall postas upp på forumet under SPELADE MATCHER
Mall: https://40k23c.swedishforum.net/spelade-matcher-f3/matchresultat-mall-t5.htm
Spelade mathcer: https://40k23c.swedishforum.net/spelade-matcher-f3/
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

https://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet