40k 23C
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Turneringsformat

Gå ner

Turneringsformat Empty Turneringsformat

Inlägg  SimonEBurgess i fre jul 31, 2009 11:10 am

Edit 2009-09-02: Ändrade kommpmutiplikationen så den är 15/12,5
Edit: 2009-08-09 Målning kommer att vara en separat tävling
Edit: Efter att ha hört från majoriteten på ämnet kommer ingen final spelas i denna turnering. Endast matchpoäng avgör din placering i turneringen.

GENERELLT
Kompad Warhammer 40´000-turnering på 1250p. Alla möter alla en gång varpå total turneringspoäng sammanställs . Priserna denna gång blir utan att överdriva minst lika ståtliga som förra gången!

Tillåtna armélistor följer SWEDISH FAQ för 5ed 40k, se http://www.svenska40k.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=245. Undantaget är att man köper fordon från sina armélistor som vanligt, och inte från Imperial Armour.

KOMPENSATION
Kompensation, eller komp, är en siffra som åtföjer varje armé som deltar i turneringen. Denna siffra är till för att få svaga arméer en chans att tävla mot starka, och att alla ska kunna känna att deras armé blir rolig att spela med. Man ska inte straffas för att man gjort en häftigt temad armé som kanske inte är superbra att spela med. Med detta sagt ska det sägas att det som bedöms är inte arméns styrka utan snarare rolighet.

Varje armé kommer att få en komp mellan 0.0 och 10.0, där 0.0 är supertråkig/stentuff att spela mot och 10.0 är jätterolig/svag. 5.0 är precis medel. Differensen i komp mellan två arméer som möts kommer sedan att användas för att modifiera matchpoängen för den matchen. Kompdifferensen läggs helt enkelt på på respektive matchpoäng.
Exempel: Simon är som vi alla vet en downright bastard och har en Tau-armé med komp på 0,1. Johan är som alltid trevlig att ha att göra med, och har fått en rolighetskomp på 5,0 på sina rosa orker. Johan vinner matchen och den omodifierade matchpoängen blir 15 till Johan och 5 till Simon. Då Johan har 4,9 mer i komp än Simon blir hans slutgiltiga matchpoäng 15 + 4,9 ~= 20. Då Simon har 5 mindre i komp än Johan blir hans slutgiltiga matchpoäng 5 - 4,9 ~= 0.

Kompet bestäms utav denna mall.
De flesta arméer startar med hundra i komp. För varje sak du lägger till så modifierar du din komp med siffrorna i denna mall MULTIPLICERAT MED 1,2! Detta är för att kompensera för att vi kör 1200p iställer för 1500p som denna mall var konstruerad för. Efter att ha räknat ut din komp efter denna mall, dividera den med 10. Detta är din slutgiltiga komp.

Exempel: Håkan bygger en armé. Han har space wolves, så han börjar på 105 i komp. Efter att ha gjort sin 1200p-armé och modifierat med kompmallens siffror multiplicerade med 1,2 får Håkans vargar 66. Detta ger Håkans armé en slutgiltig komp på 6,6.


Matchpoäng
Din matchpoäng för varje match bedöms som följande:

Vunnet mission: +10 matchpoäng
Draw i misson: +5 matchpoäng
Förlorat mission: +0 matchpoäng

Följande del ger matchpoäng för hur mycket av motståndarens armé du utplånat relativt vad han utplånat av dig. Detta kalla victory points, ellper VP's. VP's beräknas så här:
Utplånad enhet - VP's as unit cost in points.
Enhet som flyr eller har flytt av bordet i slutet av spelet - VP's as unit cost in points.
Enhet reducerad till 50% eller mindre av ursprungsantalet - VP's as half unit cost in points.
Tank som har immobilised - VP's as half unit cost in points.
Single model unit som reducerats till 50% av sina wounds eller mindre - VP's as half unit cost in points.

Motståndaren har förlorat > 2x mer poäng än du +10 matchpoäng
Motståndaren har förlorat > 1,5x men <= 2x mer än dig +8 matchpoäng
Motståndaren har förlorat > 1x men <=1,5x mer än dig +6 matchpoäng
Du har förlorat > 1x men <=1,5x mer än motståndaren +4 matchpoäng
Du har förlorat > 1,5x men <=2x mer än motståndaren +2 matchpoäng
Du har förlorat > 2x mer än motståndaren +0 matchpoäng

Ta sedan din omodifierade matchpoäng och lägg till 'din komp' - 'motståndarens komp'. Avrunda detta till närmsta heltal. Detta ger din slutgiltiga matchpoäng!
Observera att matchpoängen för en match alltid summeras till 20 då bådas matchpoäng läggs ihop. Det är fullt möjligt att få en negativ matchpoäng, respektive mer än 20 matchpoäng efter att komp har räknats med.

En wipe, phaseout eller walkover ger 20-0 i matchpoäng. Sedan läggs kompet på som vanligt.

MISSIONS
Deployment och missions kommer att bestämmas som i regelboken för Warhammer 40'000. Nu när vi har ett bord i rätt storlek skall avstånded för objectives efterföjas. Det finns ett par ändringar från regelboken dock:

1.Headqurters (tror jag det heter) som är ökänt svårt att spela något annat än Draw. I detta mission ska Ett exra objective placeras ut i mitten av brädet och scattra 1d6 (minst 12" från andra objectives dock. Det flyttas kortaste väg om det är inom range av ett annat objective). Detta objective har endast någon betydelse vid en draw på originalmissionet, och om en spelare kontrollerar detta objective (precis som valigt, kan bara tas av troops, men contestas av alla) vid en draw blir han istället vinnaren.

2. I Seize Ground kommer alltid 4 victory locations användas, inte D3+2. En rolloff bestämer vem som placear den första victory locationen. Motivering: om det blir ett udda antal vicotry locations får den som placerar ut ett extra en riktigt stor fördel.

3. Terräng sätts alltid upp av oberoende tredje part innan slaget börjar, om möjligt utan att personen vet vilka som ska mötas. Om inte tredje part finns att tillgå görs det enligt regelboken. En riktlinje är att ha ca 1/4 av ytan i terräng.

MÅLNING
Målning kommer att vara en separat tävling i turneringen, och inte påverka din slutgiltiga position i spelturneringen!
Målningen bedöms av spelarna själva. Innan varje match (obs, innan!) ska motståndarna bedömma varandras målning, på en skala mellan 0 och 20. 0 är en i princip helt omålad armé, och 20 är en riktigt riktigt snygg armé. Generella riktlinjer för skalan behövs inte, det viktiga är att du har samma personliga riktlinjer när du bedömmer olika motståndares arméer.
Efter att alla matcher spelats kommer ett medel för din målning att tas och detta (avrundat till närmsta heltal) kommer ge din målningspoäng i turneringen.

Observera att du kan höja din målningspoäng genom att måla under turneringens gång, då din målning bedöms inför varje match Paint, maggots, Paiiiiint!

What You See Is What You Get
What You See Is What You Get, eller WYSIWYG gäller INTE på denna turnering. Det är alltså acceptabelt att ha en enhet som inte är vad den ser ut att vara, eller som inte har precis den utrustning som enheten ser ut att ha. Antalet modeller måste vara rätt. Storleken på modellen måste vara ungefär rätt.

Följande exempel är INTE tillåtet:
1. "Den här svarta plastplattan jag klippt ut från mingamla träningssko är en Landraider"
2. "Den här killen på en bike är egentligen 3 killar på bikes, men jag har bara en modell" 3.
3. "Jag spottar alltid på modellerna för att de ska likna riktiga Nurgle mer, och så fäster de bättre vid bordet"

Om det är jobbigt att din motståndare har saker som inte är WYSIWYG är det helt tillåtet att göra avdrag på hans målningsbedömning. Var bara konsekvent med hur du gör dina målningsbedömningar på olika arméer.

INRAPPORTERING AV MATCHRESULTAT
Efter varje officiell match ska ETT EXEMPLAR av följande ifyllda mall postas upp på forumet under SPELADE MATCHER
Matchresultat mall
Spelade matcher
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

https://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet