40k 23C
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Turneringsformat

Gå ner

Turneringsformat Empty Turneringsformat

Inlägg  SimonEBurgess i tis jan 19, 2010 1:57 pm

GENERELLT
Kompad Warhammer 40´000-turnering på 1250p Söndagen den 31 Januari. 2 mathcer spelas per deltagare och turneringspoäng sammanställs. Priserna denna gång blir utan att överdriva minst lika ståtliga som förra gången!

OBS! Begränsat antal deltagare! Om många anmäler sig har spelare som inte varit med i förra turneringen förtur, därefter Först till kvarn. Om vi blir väldigt många styr vi upp en lite större turnering, men målet är att hålla igång en liten endagarsspeldag.

Tillåtna armélistor följer SWEDISH FAQ för 5ed 40k, se http://www.svenska40k.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=245. Undantaget är att man köper fordon från sina armélistor som vanligt, och inte från Imperial Armour.

MATCHSCHEMA
Efter anmälningen stängts kommer din motståndare för Match 1 och match 2 lottas ut. Motståndarna publiceras sedan på denna sida. Det är sedan upp till spelarna att boka in sina matcher under någon av de tillgängliga tiderna under dagen. Tider som finns tillgängliga på Magistratsvägen är:

09.00-12.00
12.30-15.30
16.00-19.00
19.30-22.30

Om en match inte hinner spelas färdigt under den utsatta tiden kan viss extratid ges. Det som gäller är dock:
1. Bordet måste vara helt undanplockat innan nästa match ska börja, inga undantag.
2. Om ni inte hinner spela alla rundor ska matchen avslutas så att båda spelare får spela lika många turns.

KOMPENSATION
Kompensation, eller komp, är en siffra som åtföjer varje armé som deltar i turneringen. Denna siffra är till för att få svaga arméer en chans att tävla mot starka, och att alla ska kunna känna att deras armé blir rolig att spela med. Man ska inte straffas för att man gjort en häftigt temad armé som kanske inte är superbra att spela med. Med detta sagt ska det sägas att det som bedöms är inte arméns styrka utan snarare rolighet.

Varje armé kommer att få en komp mellan 0.0 och 10.0, där 0.0 är supertråkig/stentuff att spela mot och 10.0 är jätterolig/svag. 5.0 är medel. Differensen i komp mellan två arméer som möts kommer sedan att användas för att modifiera matchpoängen för den matchen. Kompdifferensen läggs helt enkelt på på respektive matchpoäng.
Exempel: Simon är som vi alla vet en downright bastard och har en Tau-armé med komp på 0,1. Johan är som alltid trevlig att ha att göra med, och har fått en komp på 5,0 på sina rosa orker. Johan vinner matchen och den omodifierade matchpoängen blir 15 till Johan och 5 till Simon. Då Johan har 4,9 mer i komp än Simon blir hans slutgiltiga matchpoäng 15 + 4,9 ~= 20. Då Simon har 5 mindre i komp än Johan blir hans slutgiltiga matchpoäng 5 - 4,9 ~= 0.

Kompet bestäms utav RT-kompmallens senste version.
De flesta arméer startar med hundra i komp. För varje sak du lägger till så modifierar du din komp med siffrorna i denna mall MULTIPLICERAT MED 1,2! Detta är för att kompensera för att vi inte spelar 1500p som denna mall är konstruerad för. Efter att ha räknat ut din komp efter denna mall, dividera den med 10. Detta är din slutgiltiga komp.

Exempel: Håkan bygger en armé. Han har space wolves, så han börjar på 100 i komp. Efter att ha gjort sin armé och modifierat med kompmallens siffror multiplicerade med 1,2 får Håkans vargar 66. Detta ger Håkans armé en slutgiltig komp på 6,6.


MATCHPOÄNG
Din matchpoäng för varje match specificeras av de två missions som ska spelas. Vissa missions använder VP's. För att räkna ut hur mycket VP's du förstört av motståndaren, se grundregelboken för hur VP's beräknas.

Ta sedan din omodifierade matchpoäng och lägg till 'din komp' - 'motståndarens komp'. Avrunda detta till närmsta heltal. Detta ger din slutgiltiga matchpoäng!
Observera att matchpoängen för en match alltid summeras till 20 då bådas matchpoäng läggs ihop. Det är fullt möjligt att få en negativ matchpoäng, respektive mer än 20 matchpoäng efter att komp har räknats med.

En wipe eller phaseout ger INTE AUTOMATISKT 20-0 i matchpoäng. Beräkna matchpoäng enligt missons.

MISSIONS
De missions som kommer att spelas finns här.

MÅLNING
Målning kommer inte spela någon roll för turneringspoängen. Vi utser gemensamt en Best Painted-armé som får skryträttigheter och lite kompensation för all målningssveda man lagt ner.

WYSIWYG
What You See Is What You Get, eller WYSIWYG gäller INTE på denna turnering. Det är alltså acceptabelt att ha en enhet som inte är vad den ser ut att vara, eller som inte har precis den utrustning som enheten ser ut att ha. Antalet modeller måste vara rätt. Storleken på modellen måste vara ungefär rätt.

Följande exempel är INTE tillåtet:
1. "Den här svarta plastplattan jag klippt ut från mingamla träningssko är en Landraider"
2. "Den här killen på en bike är egentligen 3 killar på bikes, men jag har bara en modell" 3.
3. "Jag spottar alltid på modellerna för att de ska likna riktiga Nurgle mer, och så fäster de bättre vid bordet"

INRAPPORTERING AV MATCHRESULTAT
Efter varje officiell match ska ETT EXEMPLAR av följande ifyllda mall postas upp på forumet under SPELADE MATCHER
Matchresultat mall
Spelade matcher
SimonEBurgess
SimonEBurgess
Admin

Antal inlägg : 275
Registreringsdatum : 09-07-11

https://40k23c.swedishforum.net

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet